top of page

VÅR HISTORIA

Hur allt började

Vi var 5 fristående kattuppfödningar som 2021 startade Swedish Quality Bengals tillsammans och vi tillhör de två största kattförbunden, svenska SVERAK som är del av Internationella förbundet Fife och TICA som också är en världsorganisation.

Vilka uppfödare som är med kan du läsa mera om under fliken "Våra uppfödare".

 

  • Swedish Quality bengals är en exklusiv sammanslutning av bengaluppfödare som gått samman för att det finns ett samförstånd att verka för att föda upp bengalkatter med hälsa, standard och temperament i fokus.

  • Därför ställs specifika krav på medlemmarna som ska uppfyllas och både kontrolleras av Swedish Quality bengals och potentiella köpare.

  • Quality bengals är en expertis i Sverige som är sammansatt av uppfödare med kompetens och erfarenhet av bengalrasen.

Det som sammanfört oss är att vi har samma vision om hälsa, temperament och standard på bengalkatter. I samband med att populariteten för bengalkatter har vuxit, har vi fört diskussioner om hälsa, temperament och bevarande av rasens standard. 

 

Vi har lång erfarenhet av uppfödning av bengalkatter och med vår gemensamma kompetens strävar vi efter att våra köpare ska få den högsta möjliga garantin på friska individer med bra temperament. 

 

Detta gör vi genom att regelbundet göra noggranna urval av avelsindivider, följa de nyaste forskningsrönen om hälsotester och ställa ut våra avelskatter som bevarar vår kattras även i framtiden.

 

Vi säkerställer därmed kvaliteten på våra katter till den högsta möjliga. Vi träffar också andra bengalkattsuppfödare, både inom Sverige och utomlands, och följer väl förankrade råd och diskussioner inom forskningen om hur den vackra rasen ska bibehålla sin hälsa och kvalitet.

Om: Om
bottom of page