top of page
Kungsgarden.jpeg

KUNGSGARDEN CATS

Vi finns i Skåne

Bengaluppfödning i hemmiljö. Med fokus på hälsa - temperament -   skönhet! 
Vi föder upp stora leopardmönstrade katter i varma rödguldiga toner och intensivt gröna ögon! Våra katter är exporterade till 4 världsdelar och är extremt framgångsrika på utställningar. Men de flesta hamnar i soffan hos helt vanliga bengalälskare. 
Vill du också ha en? Klicka på länken och läs mer!

TOKOCHINOOK BENGALS

Vi finns i Gävle och Stockholm

En liten bengaluppfödning med katter uppvuxna i hemmiljö. Två av våra avelskatter kommer från Jungeltrax Bengal Cats i USA som vi har nära utbyte med. Vi ställer regelbundet ut våra katter med goda resultat. Hos oss finns både snöbengaler och brunspottade bengaler. Klicka in på länken för att se våra nuvarande kullar.

160715307_868813290332581_6336044599607833653_n.jpg
artizto catz.JPG

ARTIZTO CATZ

Vi finns i närheten av Göteborg

En liten bengaluppfödning med katter uppvuxna i hemmiljö. Vi har avelskatter från egen uppfödning och har haft många importer från seriösa uppfödare utomlands under de dryga15 år vi fött upp friska och glada bengaler.  Vi ställer ofta ut våra katter med fina resultat. Vi fokuserar på hälsa och temperament men då helst i en förpackning som är antingen marble eller snö och gärna bägge delarna. Närmast väntar vi en kull lite senare under 2023.

NORDIC GLOW BENGALS

Vi finns på Åland

En småskalig bengaluppfödning sen 2009 belägen på Åland, Östersjöns pärla. Vi lägger stort fokus på friska, rastypiska små leoparder med härligt temperament.Vi ställer gärna ut våra katter i Sverige och i Finland.

Klicka nedan för att komma i kontakt med oss

Nordic Glow4.jpg

MINILEO BENGALS

Göteborg, Västerås, Stockholm

Bengalkatter där vi fokuserat på att bevara det vackra och trevliga från den vilda leopadkatten. En Minileo är en smart, påhittig och social individ som är både trygg i sig själv och framåt. Från noskudde till svanstipp påminns dess matte eller husse om kattens ursprung från den asiatiska djungeln hem till soffan i våra vardagsrum. Vi har arbetat för både hälsa och rastyp under många år, vunnit tävlingar och sålt utställningskatter över hela jorden. 

IMG_4556.JPG

BOWSPOTS

Uppsala län 

En liten TICA Bengaluppfödning i trygg hemmamiljö, uppfödningen startades 2014. Under åren har en växande erfarenhet och kunskap kring bengalen präglat och ramat in vad jag vill fokusera på!

Hälsa, typ och mentalitet, 2018 började jag intressera mig för cashmere dvs en långhårig bengal - precis lika renrasig som en korthårig. Jag vill tillsammans med intressanta samarbeten världen över etablera en stabil grund för cashmere och göra den mer tillgänglig i Sverige. 

Bowspots
Brimes.jpg

SE BRIMES

Dalsland

Vi är ett litet katteri beläget i Dalsland. Vår fokus är hälsa och temperament med förkärlek för snöleoparden. Vi har samarbete ihop med våra fodervärdar och alla våra bengaler växer upp i en familjemiljö ihop med barn och andra djur. Med bara några års erfarenhet har vi lyckan att ha många erfarna uppfödare runt oss och samarbeten vi är stolta över.

CRAZYUS

Blekinge

En uppfödning i hemmiljö belägen i södra Sverige. Vi gör vårt yttersta för att föda upp friska och trevliga individer med härlig typ! Vi strävar ständigt framåt mot våra mål tillsammans med andra etablerade uppfödare av rasen. Med stor tacksamhet har vi väldigt fina katter i våra linjer, både från Sverige och andra delar av världen. Våra katter finns mitt i livet med barn och hund.

CrazyUs_edited.jpg

CATSTUDIO'S

Vi finns i Oskarshamn, Småland

En liten Bengaluppfödning med katter uppvuxna i hemmiljö. Mitt mål med att föda upp Bengaler är framför allt friska, rastypiska och harmoniska katter. Väldigt stolt och tacksam över de fina linjer mina katter har. De är högt älskade familjemedlemmar och en och annan utställning åker vi på med fina resultat.

Välkommen att kika in på min hemsida!

Maria Svensson.jpg
bottom of page